Wat is POH-GGZ?
De praktijkondersteuner GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van patiënten met psychische klachten zoals somberheid, angst, stress / spanning, werk gerelateerde problematiek, onverklaarbare lichamelijke klachten en / of hulp bij het verwerken van het verlies van een dierbare.
Wat kan de POH-GGZ voor u betekenen?
De POH-GGZ brengt samen met u uw klachten en vragen in kaart. Soms zal een kortdurende behandeling (5 tot 8 gesprekken) voldoende zijn. In andere gevallen kunt u verwezen worden naar de Generalistische-Basis GGZ zoals een GZ-psycholoog met wie wij een samenwerkingsverband hebben. Ook kunt u verwezen worden naar de specialistische GGZ of een vrijgevestigde psychotherapeut. De POH-GGZ biedt ook nazorg na behandeling in de GGZ.
Hoe werkt de POH-GGZ?
Na overleg met uw huisarts kan u worden ingepland voor een intakegesprek bij de POH-GGZ. U krijgt vooraf een (beveiligde) e-mail met een link om digitaal een 4DKL vragenlijst in te vullen. De 4DKL vragenlijst stelt 50 vragen over stress, somberheid, angstklachten en lichamelijke klachten. Het eerste gesprek is een intakegesprek waarbij nader onderzocht wordt wat de aard en oorzaak van de klachten zijn. Aan de hand van dit gesprek en de 4DKL vragenlijst wordt er een vervolgstappenplan opgesteld. Hierbij wordt besproken of de behandeling bij de POH-GGZ kan plaatsvinden, of dat het nodig en wenselijk is om u door te verwijzen.
Wanneer is de POH-GGZ aanwezig?
Eric is aanwezig op maandag en dinsdag.
Fleur is aanwezig op dinsdag en donderdag.
POH-GGZ Jeugd
Voor psychologische begeleiding voor kinderen / jongvolwassenen tot 18 jaar is er een POH-GGZ aanwezig die gespecialiseerd is in deze leeftijdsgroep. Dit is Martine. Zij is aanwezig op maandag, woensdag en donderdagmiddag.